sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ykkösiä sataa, ei kun siis sateessa


Ja sadetta riittikin oikein kunnolla koko päiväksi. Remua "pieni" sade ei haitannut, taisi jätkis olla vain elementissään vesilätäköiden keskellä, mutta Tips-hienohelma veti korvat luimuun ja teki virheitä ihan epätyypillisissä asioissa.

Remuun olen supertyytyväinen, jätkä kyllä ylitti kaikki odotukset. Kerrankin sillä oli oikein tekemisen meininkiä kokeessa ja meno vain parani loppua kohti. Muutamassa kohdassa jouduin antamaan useamman käskyn (ainakin hypyn istumisessa ja kaukojen ekassa istumisessa), mutta muuten Remu teki kyllä minkä osaa ja varsinkin seuraamisessa yllätti todella. Remulle näytti sopivan sekoitettu liikejärjestys. Suoritus alkoi noudolla ja seuraaminen oli vasta keskivaiheella, hyppy ja luoksetulo olivat lopussa. Itsekin pääsin eroon pahimmasta jännityskipsistä, kun pari ekaa liikettä onnistui.

Tips sen sijaan, huokaus, muistutti, että varmoja ykkösiä ei ole. Tip oli todella epävarma koko suorituksen ajan. Paikallaolo oli vielä ihan ok, mutta yksilöliikkeistä puuttui se viimeinen silaus ja niissä tuli suoranaisia virheitä. Ja vielä Tipille epätyypillisiä sellaisia. Hyppy vaati kaksi käskyä ja liikkeestä seisomisessa Tip ennakoi niin, että jäi seisomaan jo ennen liikkurin käsky-sanaa.. Seuraamisen perusasennoissa oli pahasti häikkää. Liikkeestä maahanmeno, Tipin 100% varma bravuuri, oli kaiken huippu: pikkujätkä jäi istumaan. Luoksetulo sentään oli oikeasti hieno. Tuli siitä nyt kuitenkin se haluttu ykkönen, joten AVOon käy tie muutaman viikon päästä.

Tuomarina Tampereella Springerspanielit ry:n kokeessa, joka samalla oli yhdistyksen tokomestaruuskoe, oli Juha Kurtti. Alla poikien tulokset.

Remu

Paikallamakuu 10
Aikas yhteensopiva väritys meillä, vasta kuvasta huomasin :D
Seuraaminen 10
Maahanmeno seuraamisesta 10
Luoksetulo 6
Seisominen seuraamisesta 10
Nouto 8,5
Kauko-ohjaus 8
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 10

yht. 175 p. AVO 1 sij. 1/4

Tip

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen vapaana 9
Maahanmeno seuraamisesta 0
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisesta 7
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 10

yht. 164 p. ALO 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti