sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

VOIVOI Tip

Kävin tänään Tipin kanssa korkkaamassa tokon voittajaluokan. Aika jännää oli, kun en ole itsekään ennen kisannut VOIssa. Oli vielä osittain sekoitettu liikejärjestys ja yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa. Tuomarina Tamsk ry:n järjestämässä kokeessa Lempäälässä oli Mauri Pehkonen.

Paikalla makaaminen 10 - oikein hieno, tarkkaavainen ja rauhallinen paikallamakuu, oli tuomarin kommentti :)

Ja siihen se hienous ja rauhallisuus jäikin..

Seuraaminen 6,5 - miksi, oi miksi, seuraaminen ei ikinä onnistu kokeessa :( ihme säntäilyä eteenpäin ja jouduin moneen kertaan antamaan lisäkäskyn, että Tip pysyisi oikeassa paikassa ja mun mukana, kun jätkän ajatukset oli ihan jossain muualla. Kaavion pyöriminen ruudun vieressä ei auttanut asiaa yhtään..

Istuminen seur. yht. 8 - istuminen oli oikein hieno ja napakka, seuraaminen lue ed..

Luoksetulo 8 - annoin taas ekan pysähtymiskäskyn myöhässä, kun vielä lisäksi Tip vähän valui. Toinen pysähdys napakka ja sivulle tulo siisti.

Ruutu 10 - olishan se nyt ollu noloa, jos tästä olis tullu huonot pisteet, kun Tip koko kokeen tuijotti vähintään henkisesti ruutuun..

Hyppynouto 6,5 - tässä sattui pieni työtapaturma molemmille: heitin liian lähelle hyppyä ja lisäksi kapula pomppi kumimatolla kunnolla sivuun, joten Tips meinasi jättää hypyn väliin takaisin tullessa, annoin nopeasti hyppykäskyn ja pikkujätkä ehti just korjata linjaa ja hypätä, mutta jäi sitten hetkeksi hämmentyneenä pyörimään hypyn jälkeen ennen kuin tajusi tulla perusasentoon.

Metallinouto 9 - piste taisi lähteä nojaamisesta kapulaa luovutettaessa

Tunnari 0 - eipä ollu ylläri. Onnistui hienosti ulkona, kun tein tauolla (tunnari oli jälkimmäisessä setissä), mutta sisällä iski epävarmuus. Nosteli muutamaa ja toi väärän.

Kauko-ohjaus 9 - oli liikkunut vähän jossain vaihdossa (seiso-istu?), mutta tässä oli jo enemmän keskittymistäkin mukana :)

Kokonaisvaikutus 8

pisteet 237, II-palkinto ja luokkavoitto 


Oishan se voinu mennä paremminkin (varsinkin ja erityisesti seuraaminen!), mutta olishan se voinu huonomminkin mennä :) Tulos kuitenkin tuli (ja palkinnot on aina kivoja ;) ) ja taas tiedetään mitä treenataan. Tosin ruudun kyttäämistä lukuun ottamatta tänpäiväset virheet oli kyllä sellaisia, mitä ei treeneissä ole tullut. Varsinkin tuo seuraaminen on ihan mysteeri, koska Tipillä on yleensä liian tiivis seuraaminen tokoon ja se jaksaa tehdä pitkiäkin pätkiä ongelmitta. Kokeessa homma sitten hajoaa käsiin ja koira katoaa sivulta milloin mihinkin suuntaan..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti