sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tipin agilityuran korkkaus

Kävimme eilen Tipin kanssa aloittamassa agilitykisauramme Tamskin kisoissa. Kolmesta startista tuloksina olivat 10, 5 ja 5, joten ei yhtään hullumpi aloitus. Tavoitteena oli yksi tulos, joten tavoite ylitettiin reippaasti. Sijoitukset olivat muistaakseni jotain 8., 6. ja 4., joten neljännellä radalla, jos sellainen olisi ollut, olisi varmaan päästy palkinnoille :-D Aikoja en sen kummemmin laittanut muistiin, mutta hyvin riittivät, vaikka vähän korjailtiinkin.

Itseasiassa radat menivät niin hyvin, että vähän - mutta vain hyvin vähän - jäi kaivelemaan se, että ne nollat oli tosi lähellä.. Varsinkin tokalla radalla, josta ainoa virhe tuli muurilta palikoiden tippuessa. Mutta ei mua nyt oikeasti kauheasti harmita, sillä olen niin tyytyväinen siihen, että mulla itsellä pysyi ohjaus hyvin kasassa ja koirahan oli loistava. Meno tuntui tosi hyvältä, juuri sellaiselta rauhalliselta ja sujuvalta kuin pitääkin ja onnistuin olemaan huitomatta mitä sattuu. Kiirekään ei tullut ja koiran linjat olivat musta sujuvat, tai ainakaan ei tullut mitään tökstöks-käännöksiä hyppyjen jälkeen. Tosin radatkin olivat aika suoraviivaisia, juosta sai ja lujaa.

Kontakteille pysähtymisessä ei ollut mitään ongelmia ja kisatilanne ei muutenkaan Tipsteriä häirinnyt. Puomin Tip meni kyllä hitaasti molemmilla agiradoilla, kun se ekalla radalla ylösmenossa hiukan liukastui siinä, niin tuli lopun puomin tosi hitaasti ja muisti sen selvästi vielä seuraavallakin radalla. Mattopäällysteisellä keinulla ei ollut mitään ongelmia, vaikka sellaista ei ole koskaan tehty. Keppien sisäänmenot olivat se suurin ongelma: ekalla radalla hosuin itse liian lähelle ja vikalla radalla annoin vähän liiankin paljon tilaa. Erityisesti toi vikan radan on se, mikä harmittaa. Keskimmäisellä radalla onnistui hienosti. Toinen vitonen ekalta radalta tuli vikan hypyn kiertämisestä, en sitten enää siinä kohtaa ohjannut, mutta onneksi oli se vitonen jo alla..

Oli se vaan niin kiva kisata aksaa 1,5 vuoden tauon jälkeen! Perjantaina jatketaan ja sitä ennen jo keskiviikkona epiksissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti