torstai 12. kesäkuuta 2014

Kisoja ja kesätouhuja

Kuukausi edellisestä päivityksessä ja onhan tässä kaikenlaista ehditty.

Tipin kanssa kävin kahdissa agilitykisoissa toukokuun puolella. Nollat jäi edelleen saamatta, mutta Valkeakosken kisoissa saatiin molemmilta radoilta palkintoja. Ekalta radalta tulos 10 vp sij. 1. Kaksi rimaa putosi ihan täysin mun ohjausvirheistä. Tokalta radalta myös 10 vp ja tällä kertaa sijoitus 2. Tässäkin tuli alas yksi rima ja kepeiltä sisäänmenosta myös vitonen. Radat oli aika haastavat (kuten voi varmasti helposti päätellä, kun kerran kympillä pääsee kahteen kertaan palkinnoille..), mutta vielä haastavammat olivat olosuhteet: lämmintä varjossakin + 30 ja avara hiekkakenttä ilman varjoa. Meinasin jättää menemättä, mutta ajattelin sitten kuitenkin käydä edes ekan radan kokeilemassa. Hyvin me jaksettiin, mutta hyvä, että oli lyhyet kisat.
Samalla viikolla käytiin myös Tamskin järjestämissä iltakisoissa, joista ekalta radalta hieno rata, vaikkakin yksi ohjausvirhe tuotti vitosen arvoisen kieltäytymisen (Tips oli taas niin tarkkaa poikaa ja kun ohjaaja ei ole aina kovin tarkka niin..). Toka rata täysin ala-arvoista suorittamista molemmilta. Tip hiipi kepeillä, jotka onnistui vasta kolmannella yrittämällä loppuun asti, mulla oli siinä vaiheessa jo ihan paska fiilis ja loppurata sit hölköteltiin joten kuten sinne päin.

Eilen kävin Tipin kanssa tokokokeessa 9 kuukauden kisatauon jälkeen. Treenattukin on vähän sinne päin ja silloin tällöin, mikä näkyi tuloksessa kiusallisen selvästi. Eipä oo Tips ihan siinä hienossa kisakunnossa, missä oli viime syksynä, ja senpä takia jää SM-kisatkin meiltä väliin. Tähän kokeeseen oli kuitenkin tullut jo ilmoittauduttu siinä vaiheessa, kun näytti, että meillä saattaisi olla joukkue. Ihan hyvä, että jäi pari koiraa uupumaan..
Eilinen koe alkoi pätevästi sillä, että ekassa liikkeessä eli paikallaistumisessa Tip lysähti maahan jo ennen kuin ehdin kehästä ulos. Tämähän on kyllä ihan sellainen Tipin perusvirhe, jonka saa korjattua treenaamalla, mutta sit kun ei ole paljoa treenattu, niin tulos on tämä. Paikallamakuustakin vain 9, kun vaati toisen käskyn sivulle nousemiseen. Kaikki yksilöliikkeet tehtiin kerralla putkeen ja normaalissa liikejärjestyksessä. Tip onneksi jaksaa tehdä, sille ei ole ongelma, vaikka palkkana olisi vain kehuja. Tunnaria ja ohjattua lukuun ottamatta pisteet oli 8-10. Tunnarista perussuoritus eli toi oikean viereisen kapulan.. Ohjatussa aika epätyypillinen virhe Tipille eli lähti hakemaan keskimmäistä. Se lähti kyllä merkiltä hyvin vasemmalle, mutta kääntyi puolivälissä keskimmäiselle. Sain pysäytettyä juuri ennen kapulaa, mutta en niin läheltä kapulaa saanut sitä enää kääntymään vasemmanpuoleiselle kapulalle. Tipiä ehkä hämäsi se, että kapula oli aika lähellä luoksetulon merkkiä, välimatkaa oli varmasti alle metri. Tämä on kuitenkin yleensä Tipin varma liike. Oikeastaan kaikissa liikkeissä oli vähän pientä säätämistä (vaikka seuraaminen oli kyllä oikeasti aika hyväntuntuista). Kolmella nollalla ja muuten hyvillä pisteillä tulokseksi tuli 206 p. 3-tulos. Eipä ollut häävi suoritus. Jos vaikka alkais taas oikeesti treenaan ennen piirinmestaruuksia? Tuomarina muuten Ilkka Sten.

Tip on ehtinyt myös paimentamaan pari kertaa ja ensi viikolla on seuraava kerta. Kyllä siitä hyvä tulee :)

Remulla sen sijaan on ihka uusi harrastus ja se on kanojen kyttäys. Meille tuli kesäksi viisi kanaa ja kuten voitte arvata, on Reemus-Eemelillä ollut niissä kovasti hommaa. Remulla ei kyllä ole lupa mennä häkille, joka on koirille aidatun pihan ulkopuolella, mutta koska muka aidat ovat Remua estäneet?! Kanojen aitaus onneksi on varsin hyvin koiran kestävä (kaikki on vielä tallella!). Lisäksi Remu on uinut, ulkoillut ja hölmöillyt muuten vain. Selkäkin on semisti vaivannut. Se ei selvästikään tykännyt laiturilta suoritetuista uimahypyistä, eikä varmaan tuosta kanoille karkailustakaan.. Tällä viikolla oli osteopaattikäynti ja parin viikon päästä toinen. Eiköhän se siitä taas.

Kuvitus jää nyt uupumaan, pahoittelut! Edessä on tiukka talkoiluviikonloppu agilityn SM-kisoissa, joten nyt täytyy tältä illalta lopettaa koneella näpyttely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti