lauantai 28. kesäkuuta 2014

Rally-kisoissa

Kävin tänään Tipin kanssa ensimmäistä kertaa virallisissa rally-tokokisoissa. Tuli todettua, että paljon on vielä säännöistä opittavaa. Ihan ensinnäkin se, että pitää muistaa ottaa tavallinen panta mukaan, ettei tarvi kaverilta lainata.. Eipä oo aikoihin tullu panta- ja hihna-asioita mietittyä kisoihin lähteissä (eikä siis nytkään tullut..), kun tokossa on menty jo hyvän aikaa ilman hihnaa ja agilityssa tietysti aina.

Rata meni pääosin hyvin, vaikka jostain syystä taas rupesi jännittämään kesken kaiken, vaikkei nyt - kuten ei yleensäkään - siihen ollut mitään syytä. Kyltillä "pysähdy perusasentoon, koira maahan ja siitä suoraan liikkeelle" olin vähän huonosti hommassa mukana ja Tip ehti nousta istumaan sivu-käskyllä ennen kuin pääsin liikkeelle. En heti tajunnut, että munhan olisi pitänyt uusia se liike, niin ei olisi mennyt paljonkaan pisteitä, ja sit kun tajusin sen, niin oli myöhäistä uusia. Siitä kymmenen pisteen vähennys ja yksi piste meni vinosta asennosta jollain kyltillä. Tuloksena siis 89/100 pistettä eli eka hyväksytty tulos. Rally-tokossahan yli 70 pisteellä saa hyväksytyn tuloksen ja koulutustunnukseen ja luokanvaihtoon pitää saada kolme hyväksyttyä tulosta.

On kyllä merkillinen laji tuo rally-toko. Arvosteluperiaatteita en ole ihan vielä täysin tajunnut ja säännöt ovat jokseenkin monimutkaiset. No, kisaamalla ja treenaamallahan niihin tietysti pääsee sisälle ajan myötä, mutta esimerkiksi agilityyn verrattuna muistettavaa on aikas paljon. Ja taas tokoon verrattuna tekemistä selvästi arvostellaan aika erilailla. Jotenkin kun tuli sellainen olo, että siellä ei kauheasti arvosteta sitä, että koiraa ei tarvitse koko ajan tsempata, eikä käskyjä toistaa jatkuvasti ja seuraamisen laadullakaan ei ole niin kauheasti väliä.. Ehkä muhun joku pieni tokonipottaja on kuitenkin päässyt pesiytymään ;) Remulle rallytoko sopii kyllä tokoa paremmin juuri tuon kehumisen ja suurpiirteisyyden takia. Tipiä ei itse asiassa kauheasti voi kesken tekemisen kehuakaan, kun se sitten luulee, että tämä oli tässä ja alkaa etsiä palkkaa.

Tällä viikolla onkin ehditty treenata jo paimennusta, agilitya ja tokoa. Treenit on menneet hyvin. Paimennuksessakin päästiin monta harppausta eteenpäin, kun mä olin hiljaa. Näin se vaan menee lajissa kuin lajissa. Tip kyllä hoitaa homman, kun mä en häiritse sitä millään turhalla :D

Remu kävi maanantaina uusintakäynnillä osteopaatilla ja nyt vaikutti vallan hyvältä. Toivotaan, että jätkä pysyy kesän paremmassa kunnossa. Ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita on ollut taas entiseen malliin..

Muutama kuva vielä eiliseltä metsälenkiltä. Kerrankin ei satanut, niin tuli otettua kamerakin mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti