sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Haavoja ja hoitokoiria

Ei ole taas viime päivinä mennyt kaikki niin kuin Strömsössä. Ensin viikko sitten Tipillä oli taas maha sekaisin, joten SuurTakku-kisat jäivät meidän osalta väliin. Perjantaina meille tulivat viikoksi hoitoon Roope ja Myy, jotka ovat kärsineet kotonaan ennen meille tuloaan syömiensä rustoluiden haittavaikutuksista. Roope enemmän ja Myy vähemmän ja minkäs ne sille voi, mutta harmittaa, kun just pestyt matot menivät uudestaan pesuun..

Eilen huomasin päivällä, että Remu piti toista silmäänsä kiinni koko ajan ja se valui kirkasta nestettä. Olin aamulla käynyt bortsujen ja Remun kanssa metsälenkillä ja kerran kuulin vinkaisun siitä suunnasta, missä Remu ja Myy olivat. En nähnyt, mitä tapahtui, mutta kumpikin näytti siinä äkkiseltään olevan ok (eli kumpikaan ei ontunut eikä näkynyt verta). Myöhemmin sitten tosiaan huomasin, että taisi olla Remun silmä, mihin oli osunut oksa tms. Ei muuta kuin pikapikaa kohti eläinlääkäriä, päivystys olisi kahteen asti auki. Sinänsä ei olisi kiirettä tarvinnut pitää, että paikan päällä sitten odotettiin omaa vuoroamme kaksi tuntia. Mutta hyvä, että menin, enkä jäänyt kotiin ihmettelemään. Vasemmassa silmässä on 5 mm haava sarveiskalvossa. Ilmeisesti onneksi vain pinnallinen, mutta kipeä sekin näyttäisi olevan. Antibiootti- ja kosteutustippoja laitetaan parin tunnin välein ja tiistaina on kontrolli. Toivotaan parasta, että lähtisi hyvin paranemaan! Tänä aamuna Remullakin oli maha löysällä, mutta ehkäpä se johtuu vain eilisen ruuan naudanmaksasta, särkylääkkeestä tai stressistä. Toivottavasti ei ainakaan ole talven mahaongelmat palaamassa.

Niin ja sit vielä kaiken lisäksi Tipillä on haava anturassa ja näppyjä takajaloissa. Eipä meillä muuta. Toistaiseksi. Vähän alkaa usko mennä siihen, että välillä olisi kaikki hyvinkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti