sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kisoja ja hiirijahtia

Se on taas syksyisen hiirijahdin aika. Reemus the Suuri Metsästäjä kaivaa ja kiertää, kiertää ja kaivaa milloin mistäkin ja aivan varmasti sieltä, mistä ei pitäisi. Innokkuudesta ja yrityksestä täytyy antaa täysi kymppi, vaikka tulosta ei tulekaan..

Tip on kisannut viikon sisään sekä tokossa että agilityssä ilman sen suurempaa menestystä. Liian vähäinen treenimäärä näkyi molemmissa: tokossa epätarkkuutena ja agilityssa, no jaa, epätarkkuutta se kaahottaminenkin tavallaan on..

Viikko sitten kisasimme siis tokon piirinmestaruuskisoissa. Pisteitä ansaitsimme 222 eli kolmostuloksen verran. Silläpä nyt ei korkealle tuloslistalla luonnollisestikaan noustu. Takut-joukkueemme sijoitus oli kuitenkin 4., mihin voi olla oikein tyytyväinen. Paikallaolot (myös istuminen, joka on ollut välillä aika vaikea) onnistuivat hyvin, samoin ohjattu, kaukot ja tunnari (JEE!!). Seuraaminen oli aluksi vähän sunnuntaikävelyä, mutta Tip korjasi heti, kun huomasi, että seuraaamistahan tämä onkin. Pisteet ei kovin kummoiset olleet, mutta makuasiat ovat makuasioita. Hyppynoudossa Tip ryysi kapulalle tassut edellä ja pistevähennykset olivat ihan ansaitut. Zetassa - joka oli eka liike - harmillisesti istuminen jäi seisomiseksi (jätkä huomasi itsekin tehneensä väärin, vaikken mitään sanonut, ja ilme oli varsin nolo) ja luoksetulossa sanoin maahan-käskyn liian terävästi, jolloin Tip jäi seisomaan ja meni maahan vasta toisella käskyllä. Tästä olisi vielä ykköseen juuri ja juuri päästy, jos ruutu ei olisi ollut ihan hukassa. Olihan siinä paljon hyvääkin, kuten paikallaolot ja tunnari, mutta aika paljon korjaamistakin. Vähäinen treenimäärä ja kisaaminen näkyivät selvästi.

Eilen puolestaan kävimme Nokialla kaahottamassa kaksi agilitystarttia. Tuli sitten ekan kerran tuplahylly meille.. ja täysin ansaitusti hyllyt, kyllä ei olleet mitään "harmi se yksi virhe"-ratoja. Varsinkin eka oli kyllä niin katastrofaalista kaahotusta, eikä edes auttanut, vaikka pari kertaa ihan pysäytin koirankin. Tip oli kyllä samalla tuulella jo keskiviikon treeneissä, mutta siellä se lopuksi sentään meni ihan normaalisti. Nyt oli vielä tokalla radallakin sama aivot jäi kotiin -meininki. Välillä irtosi minne sattui ja välillä ei sitten niin millään. Surkeat esitykset oli, ei voi muuta sanoa. Mutta eipä ole Agirodun eli heinäkuun alun jälkeen päästy treeneihinkään kuin 2 kertaa ennen näitä kisoja milloin minkäkin syyn takia (helteet, ukkoset, sairastelut jne.). Jospa nyt ensi viikolla päästäisiin treenaamaan parikin kertaa, niin ensi lauantaina olisi toivottavasti hiukan hallitummat radat.

Minäkö kiltti ja kuuliainen pieni koira muka kaahottava bordenssollieohjus?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti