sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Tipille toinen AVO 1 ja kuluneen kauden tilinpäätös ja tulevan toimintasuunnitelma

Ensiksi tuoreet koetulokset. Tokoilimme tänään Tipin kanssa Lempäälässä tuloksen AVO 1 175 pistettä. Tällä sijoituimme kolmanneksi, mikä ei ollut aivan huonosti, kun osallistujia luokassa oli 16. Ekan kerran yhtään liikettä ei nollattu, vaan kaikista tuli pisteitä. 10 tosin vain yhdestä (kauko-ohjaus), sillä tuomari Ralf Björklund oli tiukan linjan miehiä ja vähensi jäävienkin pisteitä seuraamisen takia, vaikka ne muuten meni kuten pitääkin. Seuraamisessa ei tänään ollut mitään muuta vikaa kuin että Tip nojaa muhun liikkeessä. Perusasennot on ihan kivat, mutta kävellessä pikkujätkän pää on kieltämättä aikas usein edessä.. Tätä täytyy nyt työstää talven aikana samoin kuin noutokapulan pureskelusta pitää päästä eroon. Jälkimmäistä onkin jo treenattu, mutta ei vielä noin pitkällä palautusmatkalla. Hypyllä Tip meni maahan istumisen sijaan, joten siitä ei tullut kovin hyviä pisteitä. Tätä nyt ei sen kummemmin aleta treenata, vaikka voihan se olla, että yksi AVOn koe pitää ensi keväänä vielä käydä, kun nyt kaksi ykköstä kuitenkin jo on..

Ja jospa sitten saman tien kirjoittelisi kuluneesta vuodestakin tilinpäätöksen näin kuukauden etuajassa. Tämä oli kuitenkin nyt tän vuoden viimeinen koe. Treenejä on toki luvassa, sekä tokoa että agilitya (Remulla vain tokoa ja jotain muuta kivaa temppuilua). Kevät ja alkukesä sujui vauva-arkeen totuttelussa myös koirien osalta, joten ensimmäiset viralliset kokeet käytiin vasta loppukesästä.

Remu:

Remu kävi vuoden aikana yhdessä näyttelyssä ja yhdessä TOKO-kokeessa, joista tuloksena vaatimattomasti EH ja erinomaisen hienosti AVO 1 luokkavoiton kera. Inttivaliotavoite ei siis täyttynyt edelleenkään ja hiukan alkaa tuntua, että johonkin vinkuintiaan varmaan pitäisi lähteä cacibia tavoittelemaan, että Reemus sen saisi. Varsinkin näin kun ikää -> massaa on kertynyt ja karvakin on harmaantunut (ja muutenkin se yleensä on vähän sinnepäin johtuen mun laiskuudesta sen laittamisessa), niin ero niihin nuorempiin ja muutenkin enemmän näyttelytyyppisiin vaikuttaa aika isolta. Mutta koska Reemuksen kasvattajatädiltä pentuna saatu näyttelyhihna on edelleen ehjä, niin eiköhän me jossain yhdessä näyttelyssä pyörähdetä ensi vuonnakin.
TOKO-koirana Remu oli oikein pätevä: yksi koe, yksi ykkönen :) Ensi vuonnakin ainakin yksi tai ehkä jopa kaksi koetta.

Tip:

Tipiini aloitti kisauransa tänä vuonna ja ensimmäisenä lajina korkattiin TOKO. Kahden ja puolen kuukauden sisällä 4 koetta ja tuloksena 1 x ALO 1, 1 x AVO2 ja 2 x AVO1. Ei huonosti :)
Tip jatkaa tokoilua ensi vuonna VOIssa, tosin voipi olla, että keväällä vielä yksi AVO-koe käydään, kun noita ykkösiä nyt on jo kaksi (eikä lisäkokemus kisaamisessa tee ohjaajalle pahaa..).
Agilitykisaaminenkin olisi tarkoitus aloittaa keväällä ulkokauden alkaessa, jos vain kontaktit ovat silloin kunnossa. Niiden treenaus on nyt talven ykkösasia.
Keväälle myös toivottavasti saan Tipille MH-luonnekuvaukseen paikan ja varmaan se ensi vuonna pitää jossain näyttelyssä pyöräyttää toivon mukaan kerrasta vähintään H:n arvoisesti.

Eikä pidä unohtaa molempien poikien osalta hienoja tämänvuotisten agilityseuramestaruuskisojen ykkössijoja! Niitä puolustetaan jo toukokuussa, mutta Tip taitaa kyllä sitten jo joutua isojen poikien sarjaan.

2 kommenttia:

  1. Mä voin napata Tipin mukaan johonkin ryhmänäyttelyyn minne olemme Myntsän kanssa menossa! Sovitaan tästä ensi vuonna tarkemmin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kiitos jo etukäteen! tarvii varmaan sitten vaan vähän harjoitella esiintymistä etukäteen.. edes sen verran, että sen saa arvosteltua ;)

      Poista