perjantai 2. elokuuta 2013

Ekaa kertaa EVL:ssä

Eilen oli jännä ilta, kun kisasimme Tipin kanssa ekaa kertaa EVL:ssä Tamskin järjestämässä iltakokeessa. En siis itsekään ole aiemmin kisannut minkään koiran kanssa erikoisvoittajassa. Jännitykseen se ykkönen sitten (taas) kaatuikin.. Kun mua jännittää, niin Tips epäröi tunnarissa ja hosuu muissa ja tietty mun käskyt tulee helposti epäselvästi. Varsinkin eka neljän liikkeen setti (hyppynouto, tunnari, kaukot ja ohjattu) oli aika säätämistä, loput neljä meni jo paremmin. No, tuomarikin (Ralf Björklund) oli tiukka, ehkä vähän löysemmällä arvostelulla pisteet olisi voineet ykköseen nippanappa riittää. Mutta jossittelu on jossittelua. Ihan hyvä fiilis jäi kuitenkin, ei se ykkönen mikään mahdottomuus ole, kun kuitenkin nytkin saatiin näin epävarmalla suorituksella hyvä kakkostulos.

Etukäteen asettamistani tavoitteista 2/3 toteutui: mä muistin zetan liikejärjestyksen ja Tip pysyi paikallaistumisen istumassa, eikä lösähtänyt maahan. Tunnari oli se kolmas tavoite ja se siis ei onnistunut.

Paikallaistuminen 8 - oli kuulemma alussa pari kertaa siirtänyt etujalkoja paikallaan

Paikallamakuu 10

Seuraaminen 6,5 - en tiedä, mikä meni näin vikaan. Ei tullut monelle muullekaan hyviä pisteitä, vaikka musta niiden seuraaminen oli näyttänyt hyvältä. Mutta enpä oo ennen kokeessa tehnyt näin pitkää seuraamista, tuntui, että se vain jatkui ja jatkui ja jatkui ja jatkui..

Zeta 9 - kaikki asennot onnistui hienosti, veikkaisin, että piste lähti seuraamisesta tai ohjaajan vähemmän suorista linjoista ja käännöksistä ;)

Luoksetulo 6 - meni tokassa pysäytyksessä maahan vasta toisesta käskystä (annoin ekan maa-käskyn ehkä liian terävästi, kun Tipille pitää sanoa se aika matalasti), en ymmärrä miksi siitä lähti 4 pistettä, kun muuten liike meni musta tosi hyvin. Täytyy varmaan lukea säännöt ;)

Ruutu 9 - taas jäi turhan eteen ruudussa, mutta muuten musta hyvä

Ohjattu noutaminen 6,5 - muuten tosi hieno, mutta pureskeli kapulaa koko matkan :/ luulin jo päässeeni tästä eroon, mutta ilmeisesti kaikki nämä maneerit tulevat esiin sitten, kun mua jännittää ja oon vähän epävarma

Hyppynouto 9 - oli musta hyvä (varsinkin kun edellisenä päivänä ei suostunut edes nostamaan metallia..)

Tunnari 0 - no tämähän meni ihan perinteisesti: Tip nosti heti oikean, tiputti, haisteli kaikki läpi, nosti oikean, tiputti, haisteli vielä kaikki ja yhtäkkiä vaan nappasi reunimmaisen ja toi sen.

Kaukot 9,5 - oli hyvä :) jalat pysyi ihan paikoillaan paitsi viimeisessä seiso-maahan vaihdossa liikkui toinen etutassu

tulos EVL2  235 pistettä

Jatkossa treenataan: tunnaria, paikallaan istumista ja merkin viereen pysähtymistä ja niiden ohi kulkemista. Ja noutokapulan kauniisti pitämistä.. Eli ihan samoja juttuja kuin ennenkin..

Tänään pääsee Remukin retkelle, kun lähdemme Helvetinkolulla käymään, ja huomenna on vuorossa aksakisat Tipsterin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti