lauantai 31. elokuuta 2013

FI TVA Never Never Land L'Contact Point - Tip !!


Sieltä se sitten tänään tuli, Tipin TVA-titteli aivan mahtavalla tuloksella EVL1 295 pistettä, KP, TK4 ja sijoituksena 1/10. Koe oli Springerspanielit ry:n järjestämä ja tuomarina toimi Harri Laisi.

Tässä kokeessa oli paljon uutta meille: kaikki liikkeet tehtiin putkeen, tunnari oli ekana, Tipi sai ekan kunniapalkintonsa, ekan tokokoularinsa ja ekan palkintopokaalinsakin :D

On kyllä aivan mahtava fiilis. Tip aloitti kisauransa 11 kk sitten ja EVL:ää kisattiin vain 4 koetta ennen TVA:ta. Ykköset tulivat peräkkäin 11.8., 25.8. ja 31.8. Kisakirjassakin mennään vielä ekalla sivulla, vaikka ihan pelkkiä ykkösiä ei ole tullutkaan. Selvästi vaikein luokka meille oli voittaja, jossa vasta viidennestä kokeesta tuli ykkönen. Tunnaristahan se pääosin oli kiinni.

Tipiin sopii kyllä niin tuo Happoradion biisin säe, joka täällä blogissakin on Tipsin omalla sivulla:
 olla tiukka ja kätevä, olla huikean pätevä!

Paikallaistuminen 9 - jäi vähän vinoon, mun vika
Paikallamakuu 10

Tunnari 9,5 - puolikas piste taisi lähteä kapulan pureskelusta. Näin varmaa tunnaria Tips ei ole koskaan tehnyt kokeessa!
Ruutu 10 - Tips vaan niin osaa tän :)
Kaukot 9,5 - en tiedä mistä lähti puolikas, mutta hyvähän se oli
Seuraaminen 8,5 - tuomari huomautti samasta, mistä muutkin eli että pää osuu mun jalkaan. Muuten oli kyllä tosi, tosi hyvää seuraamista.
Metallinouto 10 - Tipi vaan niin osaa tänkin :D
Luoksetulo 9,5 - jostain lähti puolikas, ehkä vähän olisi voinut olla nopeampi eka pysähdys?
Zeta 7 - ei taaskaan istunut, muuten hyvä
Ohjattu nouto 9 - pureskeli kapulaa, muuten hieno


Remukin pääsi kokeilemaan AVOa vuoden tauon jälkeen. Päivän lämpimin hetki osui Remun vuorolle ja hyydytti jätkän seuraamisen ikävästi (vikahan ei tietenkään ole esim. treenin määrässä ;) ). Remu kuitenkin paransi loppua kohti hienosti ja tuloksena ihan kiva kolmonen 133,5 pisteellä. Remun mielestä ehkä parhainta oli kantaa oma noutokapula pois kehästä :D

Reemus sai lisäksi keksipaketin palkinnoksi kasvattajakisan voitosta. Kokeeseen osallistuivat Jangas-kennelistä Remun lisäksi Raisa-sisko ja Lotte-siskontyttö.

Paikallamakuu 10

Seuraaminen 7,5 - Reemus oli alkumatkan päiväkävelyllä, loppu parempaa
Maahanmeno seuraamisesta 0 - Remun yksi varmoista ei ollutkaan niin varma
Luoksetulo 5 - lujaa luokse ja pysähdys noin puoli metriä mun eteen.
Seisominen seuraamisesta 10 - oli hyvä :)
Noutaminen 9 - heitin kapulan Remun mielestä väärin päin ja se piti kääntää ennen suuhun ottamista :D
Kaukot 9 - ekaan istumiseen kaksi käskyä, muuten hyvä (ja tämän liikkeen onnistuminen oli kyllä tän viikon työvoitto)
Hyppy 0 - pysähtyi hypyn eteen, kiersi taakse ja hyppäsi takaisin päin
Kokonaisvaikutus 8,5 - iloista tekemistä oli tuomarin kommentti :)

2 kommenttia:

  1. Herran jestas, mitä vauhtia! Vähän kun unohtaa käydä katsomassa blogia, niin tokon aloituksesta Tip onkin yhtäkkiä TVA, Onnea! Taitaa toi bc pestä mennen tullen walesin, Remu edelleen AVO:ssa ja "justhan se oli pentu"-Tip TVA ;)

    Riikka J.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä tämä itsellekin tuli aika nopeasti :D Toko on osoittautunut Tipille tosi sopivaksi lajiksi, kun taas Remulla motivaatio tokon suhteen on hyvin vaihteleva. Peiliinkin saa kyllä katsoa, koska kyllä mä olen tyytynyt liian paljon treenaamaan vain sen kanssa, jonka kanssa on helppo treenata.. Hyviä koiria molemmat omassa lajissaan (mutta Remulla se oma laji on joku muu kuin toko) :)

    VastaaPoista