lauantai 28. syyskuuta 2013

Tip käyttäytymässä

Tip suoritti tänään käyttäytymiskokeen hyväksytysti eli saa jatkossa käyttää titteliä BH ja osallistua palveluskoirakokeisiin.

Olimme toiseksi viimeisessä parissa, joten siinä ehti onneksi katsella muita koirakoita. Koe kun ei ole mulle ennestään tuttu, en ole edes käynyt ennen katsomassa BH-koetta. Lisäjännitystä jo valmiiksi jännittävälle ohjaajalle aiheutti jostain läheltä kuulunut kova pamaus "lämmittelyn" aikana. Tip pelästyi sitä selvästi, eikä tahtonut sen jälkeen enää tehdä oikein mitään. Onneksi meidän vuoro oli tosiaan vasta lopussa, joten aika hyvin sain tilanteen nollattua Tipsterin päässä, mutta en vissiin kokonaan, koska oikea vire puuttui seuraamisesta.

Tip aloitti paikallamakuulla toisen koirakon suorittaessa yksilöliikkeitä. Jätin koiran vähän hätäisesti (tajusin sen jo kävellessäni poispäin). Tokossa on yleensä selkeästi väliä maahan- ja paikka- käskyjen välillä, nyt sanoin ne melkein peräkkäin. Hyvin Tips silti pysyi.

Yksilöliikkeet menivätkin sitten mun mielestä aika huonosti Tipin osaamistasoon nähden. Tai eihän niissä mitään muuta vikaa ollut kuin että seuraamisessa katsekontakti puuttui mun mielestä suurimman osan aikaa. Tip tsemppasi tempon muutoksissa ja erityisesti henkilöryhmässä, joka meni yli odotusten, koska pikkujätkä ei edes vilkuillut ihmisiä. Seuraamisen paikka oli koko ajan hyvä ja ensimmäistä kertaa Tipin seuraamisen tiiviyttä kehuttiin ;-) Mutta sehän mua juuri harmittaakin, että kun Tipin seuraaminen on normaalitasolla hyvää nimenomaan pk-seuraamiseksi, niin olisi ollut kiva näyttää se nyt. Vaikka sillä ei sinänsä tietenkään merkitystä ole, mutta mutta.. Ja hyvinhän Tip teki käännökset (paitsi täyskäännöksistä tuli jotain kommenttia, että vähän vajaita, mutta hei, vajaa kaksi viikkoa opeteltiin täyskäännöstä vasemmalle :D ), perusasennot ja pysähdykset. Mutta vire oli tosiaan aivan väärä eli se halu tehdä puuttui. Muut liikkeet eli istuminen ja luoksetulo menivät hyvin, paitsi luoksetulossa kutsuin suoraan sivulle ja siitä vähän rokotettiin.

Kaupunkiosuutta jännitin oikeastaan melkein enemmän etukäteen, mutta siinä Tipillä ei ollut kyllä mitään ongelmia. Häiriöitä oli vilkkaalla parkkipaikalla yllin kyllin kokeeseen kuuluvien lisäksi, eikä Tip kyllä muutenkaan juuri reagoi mm. vieraisiin koiriin. Puhuminen henkilöiden kanssa ryhmässä ei aiheuttanut kuin pienen nykäyksen hihnassa, joka jälkeen Tip odotti ihan rauhassa, ja autosta puhuneeseen ihmiseen ei tarvinnut kuin vilkaista.

Yli odotusten meni siis sikäli, että Tip ei ollut tuomarin eikä kenenkään muunkaan sylissä :)

Viime lauantaina olimmekin muuten Tipin kanssa edustamassa agilityn piirinmestaruuksissa yhdessä Takkujen joukkueessa: Oiva Korppu ja Tippa Chiliä. Joukkueessa kisaavat koirat olivat siis Oiva, Korppu, Tip ja Chili :) Rata oli meille vielä varsin haastava, mutta selvisimme siitä ihan kunnialla 15 virhepisteellä (kaksi rimaa ja yksi kielto putkelta). Niin paljon tuli hyllyjä siltä radalta, että sikälikin voi olla tulokseen tyytyväinen. Ja olihan meidän joukkue 5. :)

Reemus pääsi äsken hetkeksi lintuja etsimään, saa nahdä tuleeko saalista vai meneekö ulkoilun piikkiin. Ensi tiistaina pojilla onkin osteopaattireissu Riihimäelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti