torstai 23. syyskuuta 2010

Kisakausi loppui tähän, toivottavasti ei koko agilityharrastus

Remulle määrättiin sitten kahden viikon totaalilepo ja vähintään kuukauden tauko agilitysta. Ja tämä on se vaihtoehto, että kaikki menee hyvin.. Röntgenkuvissa näkyi nivelvälikaventumaa kahdessa nivelvälissä kaula- ja rintarangan vaihtumiskohdassa eli käytännössä siis noin lapojen kohdalla. Röntgenkuvien perusteella ei voi sanoa tarkemmin, mistä on kyse, oireiden ja tuon kaventuman perusteella lääkäri epäili välilevypullistumaa, mutta varmaksi sitä ei voi sanoa ilman magneettikuvausta. Nyt kuitenkin ensin toivotaan, että vaiva menisi ohi levolla ja sen jälkeen fysioterapialla. Jos kahden viikon levon jälkeen on oireeton, niin saa pikku hiljaa alkaa liikuttamaan enemmän. Jos edelleen on oireeton, niin kuukauden päästä voi varovasti kokeilla raskaampaa liikuntaa.

Tilanne on sikäli hyvä, että jätkä on jo hurjasti parempi kuin vajaa viikko sitten perjantaina, omasta mielestään jo ihan kunnossa. Mikä siis käytännössä tarkoittaa sitä, että kahden viikon täyslevosta tulee tooosi pitkä ja vaikea urakka.. Jätkää kun ei saa viedä ulos kuin sen verran, että hoitaa asiansa, eikä sisälläkään saa tehdä muuta kuin maata. Eipä tässä nyt siis auta muuta kuin odottaa ja toivoa, että selkä paranee levolla. Jos jos paranee nyt, niin ei uusi myöhemmin. Mutta onko siitä agilitykoiraksi, niin se jää nähtäväksi.

Mun ei varmaan tarvi kertoa, kuinka paljon harmittaa.

1 kommentti:

  1. Voi rähmä, tsemppiä kovasti, ja potilaalle rauhoittavia silityksiä! Kaikki sormet ja varpaat pystyssä että vaiva menisi levolla ohi.

    VastaaPoista