sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tokokoira Reemu yllättää

Ja virallisesta tuloksesta huolimatta yllätys oli ihan positiivinen :-)

Eilen osallistuttiin Remun kanssa Springerspanielit ry:n järjestämään tokokokeeseen Lempäälässä. Mun päivä alkoi jo aikaisin, koska olin mukana järjestämässä koetta, ja avustin liikkuria EVL:ssä ja VOI:ssa. Noudot sujui multa kuulemma oikein hyvin ;-) Reemu saapui paikalle vasta iltapäivällä omalla kuljetuksella, ja oli kuulemma valmistautunut kokeeseen leväten rauhassa koko päivän.

Meidän vuoro oli heti ekana ALO:ssa, ja etukäteen sitä kauhistelin, mutta itse asiassa se ei ollut ollenkaan huono suoritusvuoro. Jätkä oli aika täpinässä paikallamakuun jälkeen ja intoa seuraamiseen löytyi enemmän kuin olin odottanut.

Luoksepäästävyys 10  - nousi seisomaan ja meni muutaman askeleen vastaan, mutta ei hyppinyt ja oli rauhallinen

Paikallamakuu 10 - superhyvä :-)) tuijotti lähes koko ajan mua, oli hiljaa ja rauhassa :-)

Seuraaminen kytkettynä 8 - väljää ja käännöksissä vähän haparointia, mutta ei unohtunut matkalle ja teki kaikki perusasennot.

Seuraaminen taluttimetta 8 - sama kuin edellinen

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 - muuten hyvä, mutta vaati toisen käskyn istumaan nousemiseen

Luoksetulo 8 - hidas ja sanoisinko mietteliäs

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 - meni maahan. Näytin pienen pienen käsimerkin, mutta olisi vaan pitänyt näyttää ihan selkeä, niin tästäkin olisi saanut pisteitä

Estehyppy 0 - hyppäsi vasta kolmannella käskyllä. Olisi pitänyt näyttää heti toisella käskyllä käsimerkki, niin olisi tullut edes jotain pisteitä. Hyvä seisominen ja perusasento.

Kokonaisvaikutus 9

Tulos ALO 3 139 p. 

Kuten tuomari Ilkka Stén sanoi, niin alkoi hienosti, mutta hyytyi loppua kohti. Mutta siihen nähden, mikä Remun motivaatio tokoiluun on ollut, niin tämä oli meiltä työvoitto. Silti harmittaa, etten itse tajunnut näyttää noita käsimerkkejä selvemmin. Sitten kun olisi varmaan pisteet riittäneet ykköseen.. Ja olihan se kakkostuloskin pisteen päässä. Lisäksi mun olisi pitänyt kävellä hitaammin seuraamisissa, niin jätkä olisi ehkä kulkenut vähän lähempänä. Ensi kerralla sitten, koska nythän ei voi kun alkaa katsella seuraavia kokeita :-)

Motivaationkohotustreeniä jatketaan edelleen ahkerasti eli ulkoruokinta jatkuu. Ja nyt on jo leikkiminenkin alkanut sujua paremmin, joten kyllä se tästä. Kyllähän se hyytyminen selvästi oli siitä, että motivaatio ei oikein riittänyt, kun palkkaa ei tullut tarpeeksi usein. Missään kohtaa ei kuitenkaan tullut sellainen olo, että jätkä ei olisi ollenkaan ollut kuulolla, itse asiassa kontakti ja tekeminen olivat pääosin yllättävän hyvää. Liikkeestä seisomiseen pitää ottaa tehotreeniä ja hyppyä vahvistaa. Lisäksi huomasin, että pitäisi ottaa enemmän sellaista treeniä paikallamakuuseen, jossa pitää ensin odotella perusasennossa pitkäänkin ennen kuin liike alkaa, koska nyt jätkä ehti jo tarjota pariin kertaan maahanmenoa ennen liikkeen alkua.

Seura ja kannustus oli taas mitä parhainta kuten aina sprinkkutapahtumissa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti