maanantai 2. toukokuuta 2011

Tokoilua ja maksalaatikkovoroja

Niin kuin muutkin, niin Reemukin joutuu nykyään tekemään töitä ruokansa eteen. Puolitoista vuorokautta eli kaksi ruoka-aikaa meni, että jätkä hoksasi, mikä on homman nimi eli ei jos ei huvita tehdä hommia, niin sitten ei ruokaa tipu. Sen jälkeen onkin tokoilu ihan konkreettisesti maistunut ;-) Keskeistä tässä metodissa on myös se, että jätkä on kirjaimellisesti ulkoruokinnassa. Koska kyllä se kotona osaa..

Edistystä motivaation etsinnässä on tapahtunut ja saa nähdä kuinka kokeessa käy. Saattaa silti tulla vähän liian pian. Aikalailla kyllä jännittää jo etukäteen (ei hyvä), ja koepaikalla on tiedossa pitkä odottelu, koska olen myös järjestämässä koetta ja ALO on vasta viimeisenä. Kaikki liikkeet on kyllä hallussa, jos vain jätkällä motivaatio riittää ja mulla hermo pitää.. Tosin hyppyä ei ole sattuneesta syystä juurikaan harjoiteltu, mutta keskiviikkona olisi tarkoitus kentällä käydessä sitä kokeilla, eikä siinä ainakaan aiemmin ole ongelmia ollut. Taitaa olla se ainoa liike, mikä sytyttää edes jonkinlaisen kiillon jätkän silmiin ihan itsestään..

Viime viikolla kokeiltiin rallytokoakin, mikä oli molemmista varsin hauskaa, vaikkei sekään agilitya oo.. Sitä on vielä pari kertaa luvassa sprinkkuporukassa (yhdellä staffilla vahvistettuna). Reemu keskittyi ihan yllättävän hyvin, odotin melkoista päänpyörimistä, mutta sain yllättyä iloisesti :-) Lopuksi otettiin viiden koiran ryhmällä paikallamakuu ja jätkä pysyi hienosti, enkä edes kuullut, että olisi piipannut tms. Samaisena päivänä ritari pääsi myös pikaisesti rinsessansa kanssa kävelylle. On se rinsessa vaan Reemun mielestä niin ihana :-D Kesää odottaessa.. :-)

Lumien sulamisen kunniaksi ulkoilutettiin veristä sientä metsässä. Seuraavana aamuna Remu pääsi etsimään kadonnutta aamupalamaksalaatikkoaan, joka odotti voron jättäneen selvän, vaikkakin vähän katkonaisen jäljen päässä. Jätkä merkkasi makuut selvästi (huippua!), mutta suoralla olleet katkot ja katkokulma selvästi aluksi hämmensivät. Mutta hienosti päästiin loppuun asti, kun vain maltoin antaa jätkän tehdä itse töitä. Kai sitä voisi ajatella ilmoittavansa sitä johonkin kokeisiinkin kesällä..


Pääsiäinen(kin) kului pääosin kotosalla pihahommissa. Mm. koirille rakennettiin hieno terassi tarhaan kuten viereisestä kuvasta näkyy. Sunnuntaina piipahdettin Hennan ja Roopen kanssa Janakkalassa agikisoissa, joista ei meidän osalta jäänyt jälkipolville kauheasti kerrottavaa eli tuloksena 2 x hyl. Eka rata oli kuitenkin varsin lupaava, ja näytti videolta paremmalta kuin tuntui. Siinä nyt oli nollakin ihan kohtuu lähellä, mutta putkien kanssa oli sählinkiä niin, että kolmannella Roope sitten oli jo niin epävarma, että kun mä vielä edistin turhan paljon, niin kieltohan siitä tuli. Ja keppien vika väli jäi pujottelematta, siitä siis hyl. Toka rata vaikutti kivalta, mutta siitä ei sen enempää. Kieltämättä on aina jokseenkin petollista, jos rata vaikuttaa kivalta.. Kiva reissu kuitenkin yhdessä pitkästä aikaa. Roopen kanssa kisoja onkin luvassa nyt keväällä enemmänkin, toivotaan, että tulostakin tulee.

Remu kävi tänään taas Laioksen hoidettavana, edellisestä kerrasta tuli nyt noin kuukausi taukoa. Viime viikolla jätkä jo pelästytti meidät, kun yhtenä päivänä oli taas selkäkipuoireita. Ne kuitenkin onneksi johtuivatkin ärtyneestä rasvapatista, ja tänään Laioksen kanssa todettiin yhdessä, että kyllä on jätkä tosi hyvässä kunnossa. Koko selkä on joustavantuntuinen ja mitään asentovirheitä ei enää löytynyt. Ja näkeehän sen liikkumisesta ja seisomisestakin ihan selvästi. Nyt vain jatketaan samaan malliin treenailua ja liikkumista ja kunhan vedet vähän lämpenevät, niin sitten vaan paljon uimista. Remuhan kyllä menisi veteen jo nyt mielellään, mutta en viitsi ottaa sitä riskiä, että lihakset vetäisivät jumiin tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti