tiistai 14. tammikuuta 2014

Talvi tuli

Mistä lie herkuista jätkä haaveilee? Peuran sisäfileestä kenties ;-)
Ihana, kun tuli talvi vihdoin! Tuntui niin mahtavalta päästää koirat sisälle pyyhkimättä tassuja. Saati, että olisi tarvinnut pestä puoli koiraa (kahteen kertaan) ja täyttää viemäreitä hiekalla. 

Remusta on kyllä tullut melkoinen vilukissa. Ei jätkä enää viihdy -15 asteen pakkasessakaan, vaan jalkojen nostelu alkaa aikas pian. Puhumattakaan aamun reilusta paristakymmenestä asteesta. Ehkäpä kaivan Remun "iloksi" kaapista esiin Sanin fleecehaalarin. Remu varmasti arvostaa sitä yhtä paljon kuin Sanikin.. Tänään oli myös saunan oven takana kova vinkuminen koko saunomisen ajan. Ajelimme Remun kanssa tänään Riihimäelle ja Remu pääsi osteopaatin hoidettavaksi. Senpä takia oli saunominen tänään kiellettyä. Yleensä Reemus on ekana lauteilla.

Täytynee muuten tunnustaa, että tunnarin suhteen täytyy todeta, että kyllä se kotona osaa. Hallissa ei maltti riittänyt, vaikka selvästi jätkä kyllä tiesi, että nenällä tässä tehdään töitä ja mun hajua haetaan, mutta kun oli niin paljon muitakin ihania hajuja. Mutta kyllä se kotona osaa ja nyt vaan treenataan lisää, kunhan päästään näistä pakkasista. 

Kaunis Reemus
Tipkin on onnistunut hankkimaan itselleen lihasjumeja, vaikka ei ole juuri edes treenattu. Kävin jopa tarkastuttamassa pikku jätkän polvet eläinlääkärissä, kun se välillä pompauttaa oikeaa takajalkaa laukalta raville siirtyessään. Mutta polvet olivat oikein priimaa, joten eiköhän se syy pomputteluun löydy joko kireistä lonkankoukistajista ja reisilihaksistä tai sitten pikkujätkä on vaan sellainen hömpötinpompotin, ettei malta ottaa ihan joka askelta.. Tipikin pääsee tällä viikolla hierontaan. Aika hyvin on auttanut jo pelkkä BOT:in käyttö öisin. Voipi olla, ettei urheilijan lihaksille tee hyvää nukkua vasten kylmää ulko-oven kynnystä, vaikka se muuten pitkäkarvaisesta koirasta kivaa olisikin..

Viime viikon agilitytreenit meni kyllä suorastaan loistavasti sekä multa että Tipsteriltä. Takana oli tasan kuukauden agilitytauko, joten pitää sit varmaan treenata vaan kerran kuussa, kun se noin hyvää tekee. Tokotreeneissä viime viikolla tein Tipille kuuntelu- ja ohjausharjoitusta, joka aluksi olikin aika haastava. Kierroksiakin oli hiukan tavallista enemmän tauon jäljiltä ja treenikavereilta tulikin kommenttia, että ei se nyt yleensäkään hidas ole, mutta nyt on kyllä vauhtia. Lähetin hypyn kautta suoraan merkille, pysäytin sinne, lähetin vasemmalle kiertämään aksahypyn johteen, kierron jälkeen pysäytys maahan ja siitä takaviistoon takaisin merkille. Merkiltä lähetin taakse oikealle noutamaan metallikapulan. Palautus hypyn kautta perusasentoon. Sen jälkeen taas hypyn kautta merkille, lähetys oikealle toiselle merkille ja siitä tunnari. Ei muuten tullut oikea kapula ekalla kerralla.. Mutta hyvin se teki, kun vähän ensin päästeltiin isommat höyryt ulos :)

Tipsteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti