maanantai 4. toukokuuta 2009

Tapahtumarikas Vappu, agilitya ja fysioterapiaa

Jospa aloittaisi tuosta agilitysta. Viime tiistain ulkotreeneistä sisuuntuneena lähdin torstaina treenaamaan ulkokentälle ihan itsekseni (no joo, koira oli toki mukana..). Käytännössähän tämä tarkoittaa melkoista punttijumppaa aluksi, kun kaikki esteet ovat kopissa ja ne pitää sieltä kantaa ulos. Joten kontaktit jäi ihan suosilla nyt treenaamatta.. Mutta otimme tiistain valssi- ja takanaleikkauskuvioita hypyillä, putkella, renkaalla ja kepeillä (oli niissäkin aika kantaminen..). Nyt treenit menivät ihan kivasti, koira pelasi hyvin ja itsekin pysyin mukana. Olenkin miettinyt, että olisikohan mahdollista osallistua kisoihin, joissa ei olisi lainkaan muita osallistujia eikä yleisöä :-D Harjoituksen vuoksi otimme hypyt 65cm korkeina, kun nyt pitkästä, pitkästä aikaa oli hyvä alusta. Aluksi muutama putosi jyrkemmissä mutkissa, mutta sen jälkeen jätkä taas muisti katsoa, mistä hypätä, ja rimat pysyivät ylhäällä. Ilmoitin muuten Remun nyt kisoihin 16.5. ja 30.5. Luvassa yhteensä viisi starttia kilpailemisen harjoittelua. Lisäksi on tarkoitus mennä ainakin vielä 2.6. kisoihin kahteen starttiin.

Sitten se Vappuviikonloppu. Olimme taas mökillä koko viikonlopun, mitä nyt Jarkon kanssa poikkesimme lauantaina Tampereella teatterissa sivistämässä itseämme koirien jatkaessa maalla möllöttelyä. Vappupäivänä oli hienoa katsella jäiden lähtöä. Aamulla järvellä oli vielä keskellä sen verran jäätä, ettei siitä päässyt soutuveneellä läpi (Romeo kävi Antin kanssa kokeilemassa). Illalla loput jäät olivat jääpuikkoina rannassa.

Remu pääsi harjoittelemaan vesipelastusta samaisena Vappupäivänä. Soutuveneestä meni naru poikki juuri, kun se oli työnnetty veteen ja siinä sitten katselimme, että sinne se nyt menee.. Köydestä oli kuitenkin jäänyt pätkä veneeseen kiinni, ja niin sitten usutin (ei kyllä vaatinut oikeastaan kuin pienen vihjauksen..) Remun noutamaan köyttä. Jätkä tajusikin aivan loistavasti uida köyden luo ja otti siitä kiinnikin, mutta vene oli liian painava Remun vedettäväksi. Ja vesi vielä todella kylmää, joten sitä yhtä yritystä enempää ei kokeiltu, vaan Remunen pääsi saunaan ja kuivaukseen Jarkon kalastaessa vene virvelin avulla rantaan. Mutta ehkäpä tuota voisi vastaisuuden varalle treenata, kunhan vedet lämpenevät ;-)

Vappupäivän rähinätkin saatiin aikaan. Emme tosin me ihmiset vaan nämä nelijalkaiset pojat. Lähdimme illalla kävelylle, ja otimme tiellä kaikki koirat remmiin, koska siellä usein kulkee ihmisiä, jotka ymmärrettävästi eivät aina pidä siitä, että heitä haukutaan ja hypitään päin kuraisilla tassuilla, vaikka tarkoitus olisi kuinka ystävällinen.. Yht´äkkiä yhdestä risteyksestä tulikin neljä irti olevaa koiraa, joista kaksi mopsia ja kultainennoutaja eivät pysähtyneet miettimään, vaan kävivät saman tien päälle. Mitäs siinä sitten pystyt tekemään kaksi koiraa käsissä, kun kolme käy kimppuun, muuta kuin huutamaan, että nyt helvettiin nuo rakit täältä ja potkimaan kengän kärjellä lähimpiä kauemmas. Tilanne näytti pahalta, kun kaksi mopsia roikkui Remussa, toinenkin otti niskasta jo kunnolla kiinni ja Romeo rähisi vieressä melkein kaksi kertaa itseään isomman kultsun kanssa. Onneksi koirien omistajat saivat lopulta koiransa kiinni, ennen kuin ehti käydä oikeasti pahasti. Täytyy kyllä meidän poikien ansioksi sanoa, että ne lopettivat saman tien, kun vastustajat saatiin kauemmaksi, eivätkä yrittäneetkään jatkaa uhittelua. Itsellä kyllä jalat tärisi melkoisesti tilanteen jälkeen.. Eikä kyllä tullut kovin asiallisesti sanottua näiden koirien omistajille.. Toivottavasti nyt vain pojille ei jää mitään "mopsikammoa" tästä, vaikka tuskin tämä nyt ainakaan helpottaa jo hyvin sujuneita ohitustilanteita. Eihän siitä nyt ollut vielä viikkoakaan, kun Lahden näyttelyn parkkiksella vinttikoira hyökkäsi Romeon kimppuun ihan tuosta vain..

Loppu viikonloppu sujuikin Remun osalta naapureita vahtiessa (varsinainen mökkikyttääjä..) Romeon syödessä välillä kuplia ja Sanin ottaessa nautinnollisesti aurinkoa.

Maanantaina oli vuorossa fysioterapiaa tällä kertaa Remun kanssa, joka meni lähinnä tarkastuttamaan, että kaikki on ok ja saamaan mahdollisia kuntoiluohjeita. Selästä löytyi kuitenkin kaksikin kunnon jumikohtaa, ja jätkä itseasiassa ontuikin hieman aamulla. Fyssari epäili, että mahdollisesti esim. riehumisen seurauksena on sattunut, eikä kylmässä vedessä uiminen ole tilannetta parantanut.. No, nyt sitten Remu saa huilailla pari päivää ihan rauhassa käsittelyn jälkeen, ja sitten päästään jatkamaan treenauksia. Komeat lihakset sieltä selästä kuitenkin löytyy samoin kuin jaloista, ja Remu saikin kehuja siitä, kuinka hyvin piti itsensä tasapainossa diagonaaliseisonnassa (nostetaan samaan aikaan etujalkaa ja vastakkaisen puolen takajalkaa ja toisin päin). Oli kuulemma tän vuoden paras tähän mennessä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti