tiistai 15. joulukuuta 2009

Keppikulmia

Eilisissä treeneissä oli aiheena erilaiset keppikulmat. Kepit on Remu-Eemelillä yksi niitä varmoja esteitä, mutta löytyy niistäkin parannettavaa. Tai lähinnä tietyistä kulmista itsenäisesti ekan välin hakemista pitäisi vielä vähän harjoitella. Jos eka väli löytyy, niin jätkähän kyllä sitten pujottelee hyvin varmasti loppuun asti ja mm. kestää takanaleikkaukset, puolenvaihdot edessä ja sivulla saan mennä vaikka kuinka kaukana. Oikealta puolelta noin 45 asteen kulmassa lähestymiset on ne hankalimmat, niissä Remu tahtoo aina mennä tokaan tai kolmanteen väliin. Yleensä sen takia pyrin suoristamaan koiran linjaa ennen keppejä, mutta pitäisihän se nyt osata hakea ilman sitäkin. Vasemmalta eli ns. väärältä puolelta ekan välin hakeminen onnistuu melkein mistä vain kulmasta. No, hyvää treeniä tuli, keppejä vähän sieltä sun täältä ;-D

Muutenkin oli tosi kivat treenit. Harjoitukset oli sopivan vaikeita, sillä mikään kohta ei tuottanut todella vaikeuksia, joten päästiin sitten hiomaan käännöksiä yms. kuinka saisi koiran ja ohjauksen menemään vielä sujuvammin. Ei kuitenkaan mitenkään turhan helppoakaan silti ollut. Reemun kanssa harjoiteltiin syksyllä paljon pihassa omilla hypyillä vekkejä ja muita mitä lie sitten nimeltään ovatkin käännöksiä. Mä tiedän vain miten ne konkreettisesti tehdään, mutta en ikinä millään muista eri ohjaustekniikoiden nimiä.. Paitsi valssin, takanaleikkauksen ja persjätön, että on kai sekin jo jotain :-D No mutta kuitenkin, ne on ollu Remulle (tai mulle..) aika vaikeita, nämä "heitä" koira edestä ja sitten ns. leikkaa takana -jutut, mutta nyt saatiin eilen tehtyä radalla vekki oikein hienosti ja täydellisesti. Kauniisti ja nopeasti kääntyi ilman töksähtelyjä ja pyörähtelyjä :-) Kontakteista keinu ja puomi olivat radoilla. Puomi meni kivasti, ei ongelmia. Keinulla ekalla kerralla lentokeinu (ei nyt onneksi pahimmasta päästä), kun taas menin ja huusin epätoivoisesti odota, kun olin siinä kohtaa "hiukan" jäljessä. Otettiin sitten toistoja ja meni ihan hyvin jatkossa myös radalla. 

Mutta täytyy kyllä ihmetellä, että miten joskus silloin ennen (siitähän on tosiaan muka niin kauan..) riitti ryhmätreeneissä tunti 6-7 koiralle, kun eilenkin meillä meni ihan kevyesti kaksi tuntia neljällä koiralla. Eikä silti tullut sellainen olo, että oltaisiin tehty mitenkään paljoa tai että toisaalta olisi tehty mitenkään kauhean löysällä tahdilla tai hitaasti (no Reemu ei ainakaan tee agitreeneissä mitään hitaasti :-D). Tunnin saan kyllä kulumaan varsin hyvin yksinkin treenatessa, mutta silloin kyllä pidän välissä tarkoituksella taukoja.

Muuten ei oo kauheesti taaskaan treenattu mitään muuta kuin luoksetuloa ihanista peuran, hirven ja pupun jäljistä huolimatta. Nyt on kyllä niin kylmäkin, että ei paljon huvita ulkona sormiansa jäädyttää tokoilemalla tms. Aina sitä sopivat syyt löytää.. Kuntoiltu sentään on ahkerasti, joten ei me nyt ihan vaan laiskotella niitä päiviä, kun ei oo agitreenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti