sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Tokopohdintaa

Kun tässä nyt kerran pitää alkaa tokoonkin panostamaan, niin luinpahan tänään sääntöjä, että mitä sitä pitäisi osata.

ALO: tätähän on jo kokeiltu pari kertaa virallisestikin. Edelleen kaikki muu sujuu ihan ok, mutta paikallamakuu on kysymysmerkki. Yksin treenatessa ei ongelmia pitkässäkään ajassa, mutta miten kisoissa menisi, on sitten toinen juttu.

AVO:

paikalla makaaminen: vaatii töitä, ks. edellinen kohta.. Sisällä pysyy ongelmitta, kun menen piiloon, ulkona on kokeiltu sitä, että olen hetken pois näkyviltä.

seuraaminen taluttimetta: ei ongelmia, mutta aina voi parantaa. Tässä viretila tosi tärkeä.

maahanmeno seuraamisesta: sujuu sääntöjen mukaisesti eli myös koiran taakse meneminen onnistuu

luoksetulo: perusteet tehty eli pysähtyy käsimerkistä, mutta tähän asti olen aina heittänyt lelun/namin pysähtymisestä

seisominen seuraamisesta: kuten maahanmeno eli myös koiran taakse meneminen onnistuu

noutaminen: ei ongelmia, yksi Remun vahvoista liikkeistä

kauko-ohjaus: toinen niistä vahvoista

estehyppy: istumista hypyn jälkeen ei ole koskaan kokeiltu, mutta uskoisin tämän onnistuvan hyvin vähällä harjoittelulla

Joten siis summa summarum: paikallamakuut pitäisi saada kuntoon, niin olisimme hyvin pienellä harjoittelulla valmiita myös AVO-luokkaan. Kunhan siis ensin saisi sen ALO1-tuloksen ;-)

Ja koska aina pitää katsoa vielä vähän pidemmällekin, niin pitäähän sitä VOI-luokkaakin alkaa alustaa. Joten katsaus vielä siihen.

paikalla makuu: ks. edelliset kohdat..

seuraaminen: ks. ed. Kaikki kaaviossa mahdolliset kuviot ja kääntymiset ovat tuttuja.

istuminen seuraamisesta: osaa jo nyt

luoksetulo: maahanmenoa luoksetulossa ei varsinaisesti olla harjoiteltu, mutta osaahan tuo käsimerkistä mennä maahan kauempanakin ja liikkeestä. Mutta tämä siis kokonaisuutena tarvitsee treeniä

ruutu: on treenattu ruutuun juoksemista, mutta siinäpä se sitten onkin osaaminen tämän osalta. Ja ihan ei ole tainnut se juokseminenkaan mennä kunnolla perille. Joten tähän siis treeniä..

hyppynouto: noo, tätähän Reemu jo tarjosi toisessa virallisessa kokeessa :-D Nouto ja hyppy ovat Remun vahvuuksia - miksi ei siis hyppynouto?

metalliesineen nouto: nyt tässä on se yksi suuri tyhjä kohta Remun osaamisessa, koska meillä ei ole metallista noutokapulaa. Lusikan se kyllä ottaa suuhun ;-)


tunnistusnouto: yhden tunnarikapulan etsiminen on tosi kivaa, mutta mitään muuta ei osatakaan

kauko-ohjaus: kuten sanottu yksi Remun vahvuuksista. Kaikki asennot onnistuvat käskyllä tai käsimerkillä tai molemmilla.

Tästähän nyt sitten löytyikin enemmän kaikkea kivaa treenattavaa eli tunnari, metalliesineen nouto ja ruutu. Näitä ja paikalla makuuta aletaan nyt sitten treenata. Varsinkin paikalla makuu sopiikin hyvin selkätoipilaan treenattavaksi, joten pitänee nyt sitten ottaa tilanteesta se ilo irti, minkä siitä saa.. Tunnarin ja ruudun opettamiseksi pitää kyllä ensin etsiä hyvät ohjeet, mulla kun ei oikein ole selvää käsitystä, miten niitä veisi eteenpäin nykyisestä osaamisesta. Ja sitten pitää etsiä koiralle motivaatiota, mutta ehkä se into löytyisi vaikeammilla ja vauhdikkaammilla liikkeillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti